Online begeleiden van studenten

Online leren en blended leren bieden nieuwe mogelijkheden om studenten te motiveren en het onderwijs beter en effectiever te maken. Dat gaat echter niet vanzelf: online leren en blended leren vragen ook om goede online begeleiding. In deze training leert u hoe u op de juiste manier en met de juiste tools deze begeleiding kunt vormgeven.

Inhoud
De training bestaat uit zes modules waarin u kennismaakt met recente theoretische inzichten op het gebied van online begeleiding bij leren. De training is gebaseerd op het ‘teach what you preach’-principe: de deelnemers ondergaan hetzelfde leerproces als is beoogd voor de eigen studenten. Binnen het theoretisch kader zal de training vooral praktisch van aard zijn: deelnemers werken gedurende de training aan opdrachten in hun eigen professionele praktijk.

Voor wie is de training?
U bent docent of begeleider in het onderwijs. U bent gemiddeld ict-vaardig en beschikt over een eigen laptop of tablet met een snelle internetverbinding. U werkt met een concrete doelgroep waarbij u het geleerde kunt toepassen

Duur van de training
De doorlooptijd van de training is 12 weken. De studiebelasting is ongeveer 32 uur (4 uur per module plus twee bijeenkomsten).

Kosten
€ 1.450,- per persoon bij een open inschrijving, btw-vrij. In overleg: voor uitvoering van een ‘in company’-training geldt een tarief per groep.

Wat levert het u op?

U leert de belangrijkste componenten en fasen van e-coaching bij online leren inzetten in uw eigen professionele handelen. U leert de sterke kanten, maar ook de beperkingen inschatten en daarmee de geschiktheid voor de eigen praktijk bepalen. U krijgt inzicht in de meest gangbare digitale tools en u bent in staat om de juiste tool in te zetten voor het beoogde leereffect.

Werkwijze
De training wordt aangeboden in de vorm van ‘blended learning’ in een groep van maximaal acht deelnemers. Er zijn twee face-to-face bijeenkomsten. Daarnaast staat zelfstandig en samenwerkend online leren centraal. De groep wordt intensief begeleid door een ervaren e-coach.

Nazorg
De training wordt tussentijds geëvalueerd en indien nodig bijgesteld. De eindevaluatie wordt met de opdrachtgever besproken.

Bewijs van deelname

Deelnemers ontvangen een bewijs van deelname, mits voldaan is aan het volgende:
  • De deelnemer is 100% aanwezig bij de fysieke bijeenkomsten.

Wellicht ook interessant
De CINOP Academie biedt ook de training Ontwerpen van blended learning aan, die als aanvulling op deze training kan dienen.

Deze training zal ter validatie worden aangeboden bij Registerleraar.nl

We bieden deze training aan in samenwerking met 2BLearning. Zie www.platformblendedlearning.com voor meer informatie.

Contact
Neem contact op met 073-6800800 of e-mail naar cinopacademie@cinop.nl.
Zoeken

Contactpersoon

 Rena Punt
Rena Punt
Managing consultant
06-51811461

Socialize met CINOP