Kennismaking onderzoekskader inspectie 2017

Vanaf augustus 2017 gaat voor het mbo een nieuw inspectiekader gelden, met de nieuwe naam onderzoekskader. Hiermee worden de inspectiekaders van alle onderwijssoorten beter op elkaar afgestemd. Voor het mbo betekent dat een aantal belangrijke veranderingen, waaronder een overgang naar een vierjarige cyclus. Ook wordt in de bezoeken van inspectie nadrukkelijker de nadruk gelegd op de dialoog. Inspectie ziet toe op het in orde zijn van de basiskwaliteit, maar stimuleert tot het bereiken van extra kwaliteit. Daarbij staat autonomie en eigen visie op kwaliteit centraal. Het voortdurend en structureel streven naar een verbeterde onderwijskwaliteit (kwaliteitscultuur) speelt een prominente rol.

Inhoud
De training geeft op praktische wijze een antwoord op de volgende vragen:
  • Hoe ziet het nieuwe kader eruit?
  • Wat zijn de belangrijkste verschillen met het oude kader?
  • Wat betekent dit concreet voor ons (team)?

Voor wie is de training?

Onderwijsprofessionals in het mbo. De training kan gevolgd worden met een volledig onderwijsteam, maar ook door bijvoorbeeld een groep van vertegenwoordigers van verschillende onderwijsteams, of (of aangevuld met) beleidsmakers met kwaliteitszorg in de portefeuille.

Duur van de training
De training duurt 1 dagdeel van ca 3,5 uur. Studiebelasting: 210 minuten.

Kosten
€ 1.500,- per dagdeel / per groep (maximaal 15 deelnemers), btw-vrij.

Wat levert het op?

De deelnemers krijgen niet alleen een beeld van de door inspectie gestelde eisen en gevolgde procedure, maar ook de praktische implicaties voor de eigen onderwijssituatie worden meteen duidelijk.

Werkwijze
Inhoudelijke vragen worden beantwoord aan de hand van actieve werkvormen, waarin de inhoud van het kader duidelijk wordt, maar meteen wordt gelegd naast de daadwerkelijke situatie van het onderwijsteam. De invulling van de oefeningen wordt aangepast aan de samenstelling van de groep, om beter aan te sluiten bij de scope en concrete dagelijkse situatie van de deelnemer.

Nazorg
Na afloop evalueert de trainer met de deelnemers het leerproces en de opbrengst. Een overzicht van alle evaluaties wordt teruggekoppeld aan de opdrachtgever.

Bewijs van deelname
Deelnemers ontvangen een bewijs van deelname, mits voldaan is aan het volgende:
  • De deelnemer is 100% aanwezig bij de fysieke bijeenkomst.

Wellicht ook interessant
Aansluitend bij kwaliteitszorg, het nieuwe inspectiekader en onderwijsteams bieden wij ook aan ‘Zelfevaluatie voor teams aan de hand van het nieuwe inspectiekader’.

Informatie en aanmelding
Neem contact op met 073-6800800 of e-mail naar cinopacademie@cinop.nl.
Zoeken

Contactpersoon

 Rena Punt
Rena Punt
Managing consultant
06-51811461

Socialize met CINOP