Nieuws

Jaren

Aventus start met ontwikkelen entreeopleidingen

Naam afbeelding

17 februari 2014

Op 30 januari 2014 heeft Aventus een studiedag georganiseerd over entreeopleidingen. Met behulp van de herontwerptool heeft CINOP Advies de ‘werkgroep curriculum’ ondersteund met de basisuitgangspunten voor de ontwikkeling van de entreeopleidingen.

Aventus is het regionale opleidingencentrum in de Stedendriehoek Apeldoorn, Deventer en Zutphen. Aventus biedt beroepsonderwijs, educatie voor volwassenen en bedrijfsopleidingen

Het goede gesprek
Door de werkgroep curriculum mee te nemen in de werking van de herontwerptool, kwam direct een goed gesprek op gang over de vraag wat we nu willen met de entreeopleiding. We hebben geïnventariseerd hoe de verschillende niveau-1 opleidingen op dit moment omgaan met integrale opdrachten, examinering, inrichting van de BPV en studentenbegeleiding.

Ter plekke keuzes maken
“Wat goed werkte was het ter plekke maken en vastleggen van keuzes” aldus Inge van Baalen, onderwijskundig adviseur van Aventus. Met het ontwikkelen van een curriculum is de eerste stap voor de nieuwe entreeopleidingen gezet!

Effectieve tool
Over het gebruik van de herontwerptool was de werkgroep gelijk enthousiast. Betrokkenen ervaarden de tool als gebruiksvriendelijk en leuk om toe te passen. Ook waren de deelnemers nieuwsgierig om zelf aan de slag te gaan met het ontwerpen van (opleidings)scenario’s.

Bij het ontwerpen wordt het nieuwe - in concept beschikbare - kwalificatiedossier als uitgangspunt genomen.


Bedoeling entreeopleidingen
Het onderwijs voor de entreeopleidingen (voormalig mbo niveau 1) wordt geïntensiveerd, de doelgroep beter voorgesorteerd, de onderwijsaanpak duidelijker vormgegeven en de individuele coaching en loopbaanbegeleiding verbeterd. Uiteindelijk doel is om de kwaliteit en het rendement van deze opleidingen te verhogen en de uitval te verlagen.

Meer weten?
Meer weten over de mogelijkheden van de herontwerptool? Kijk op www.herontwerptool.nl of neem contact op met Sandra Beugel (CINOP Advies): sbeugel@cinop.nl, 06-51347470 of Roel Nicolai (Educator): rnicolai@educator.eu, 06-21246248.
 

Zoeken

Contactpersoon

 Sandra Beugel
Sandra Beugel
Managing consultant
06-51347470

Socialize met CINOP