Nieuws

Jaren

Herontwerptool bereidt zich voor op nieuwe kwalificatiestructuur

Naam afbeelding

02 juli 2014

Veel scholen gebruiken aankomend schooljaar om zich goed voor te bereiden op de komst van de nieuwe kwalificatiedossiers (KD's). Het opstellen van kaders, formuleren van uitgangspunten voor herontwerp van opleidingen en het maken van keuzes in het aanbod van bijvoorbeeld de keuzedelen staat daarbij in eerste instantie centraal.

Daarnaast voorzien veel scholen dat zij vanaf begin 2015 pilots zullen uitvoeren om op basis van een nieuw KD ervaring op te doen met het vertalen van dit nieuwe dossier naar concreet, haalbaar en betaalbaar onderwijs.

De Herontwerptool van CINOP Advies en Educator is een krachtig instrument om scholen bij deze omslag te helpen; door de gebruikersvriendelijkheid en visueel sterke opbouw is de tool bij uitstek geschikt om teams te faciliteren bij het schetsen van scenario’s voor de nieuwe kwalificaties.

Om goed voorbereid te zijn op de implementatie van de nieuwe KD’s, hebben wij  op 26 juni 2014 samen met de gebruikers van de tool een brainstorm georganiseerd om de implicaties van de nieuwe KD’s op de Herontwerptool te verkennen.

Wilt u meer weten over de uitkomsten van dit overleg? Interesse in wat de Herontwerptool voor uw team of opleiding kan betekenen? Neem contact op of kom naar de informatiebijeenkomst op 14 of 15 september 2014.

Voor meer informatie klik hier.
Zoeken

Contactpersoon

 Sandra Beugel
Sandra Beugel
Managing consultant
06-51347470

Socialize met CINOP