Nieuws

Jaren

Geslaagde netwerkbijeenkomst Focus op Vakmanschap

Naam afbeelding

03 oktober 2014

Op dinsdag 30 september 2014 organiseerde CINOP Advies wederom een MBO netwerkbijeenkomst. De opkomst was goed; 23 managers, onderwijsregisseurs en andere belangstellenden gingen met elkaar in gesprek over de uitdagingen rondom de invoering van Focus op Vakmanschap. Ook presenteerde Deltion College hun aanpak m.b.t. de invoering van de nieuwe KD’s.

Deze keer stond het thema ‘Teams aan zet met de invoering van de nieuwe KD’s centraal. Hoe nemen scholen hun teams mee richting de voorbereidingen van de nieuwe KD’s? Welke kansen en keuzes zijn er m.b.t. de invoering van de herziening kwalificatiestructuur? En welke tips & tricks zijn er om de kwaliteit van het onderwijs nog meer te verhogen, bijvoorbeeld als het gaat om meer flexibiliteit/maatwerk en het creëren van een samenhangend curriculum? Deze en andere vragen kwamen aan de orde komen tijdens netwerkbijeenkomst.

Praktijkervaringen Deltion College
Albert Jan Hoeve en Sanne Benit van het Deltion College deelden als gastspreker hun ervaringen hoe zij hun teams meenemen in de onderwijsontwikkelingen. Daarnaast introduceerden zij de curriculumtool/kaartenset die zij in samenwerking met CINOP Advies ontwikkeld hebben. Het instrument helpt teams om op een creatieve wijze aan de slag te gaan met het vormgeven van hun onderwijs.
Klik hier voor de presentatie van het Deltion College

Workshops
Na de gastsprekers ging de groep uiteen om in twee rondes diverse workshops te volgen.
  • Verdieping curriculumtool. In gesprek met het Deltion College
  • Kansen en keuzes rondom de invoering van de nieuwe KD’s: verschillen tussen oud en nieuw
  • Leiderschap: Hoe neem ik mijn team mee in de voorbereiding op de nieuwe KD’s?
  • Paradox of plausibel? Meer gemeenschappelijkheid vraagt om meer differentiatieEvaluatie
Na afloop hebben een groot aantal deelnemers nagepraat met elkaar tijdens de borrel. Uit de evaluatie kwam naar voren dat de deelnemers dergelijke bijeenkomsten van CINOP Advies erg waarderen;
“de tijd is te kort, ik had nog wel meer workshops willen volgen”
“goede formule, kort en krachtig kennis én ervaringen met elkaar delen”
“De bijdrage van Deltion was erg inspirerend!”Wilt u meer informatie over wat CINOP Advies voor u kan betekenen rondom de invoering van de nieuwe KD’s? Neem dan contact op met Sandra Beugel (sbeugel@cinop.nl) of Linda Medendorp (lmedendorp@cinop.nl).
Zoeken

Contactpersoon

 Sandra Beugel
Sandra Beugel
Managing consultant
06-51347470
 Linda Medendorp
Linda Medendorp
Senior consultant
06-10015885

Socialize met CINOP