Nieuws

Jaren

Aan het werk met cross-overs in het mbo

Naam afbeelding

07 september 2016

Op 5 september 2016 vond bij CINOP Advies een werksessie plaats over het cross-over experiment in het mbo. Samen met drie verschillende scholen (Helicon, Nova College, Friese Poort) zijn we aan de slag gegaan om de aanvraag bij DUO door te nemen.

Vanaf 2017 mogen scholen vanuit het cross-over experiment zelf nieuwe opleidingen ontwikkelen, die zijn toegesneden op beroepen die op het snijvlak van twee of meer domeinen liggen. Het experiment biedt mbo’s en het bedrijfsleven de mogelijkheid voor betere samenwerking.

Doel van onze werksessie was kennis te delen en te leren van elkaar ervaringen. Aan de hand van de casus van één van de deelnemende scholen zijn we dieper ingegaan op het cross-over thema. Vertrekpunt was de ambitie en voortgang van het traject om het onderwijs beter te laten aansluiten bij de regionale behoeften van het werkveld, ook als dat vanuit het huidige kwalificatiedossier niet helemaal past.

Aansluitend zijn we gezamenlijk verder gegaan met het aanvraagproces bij DUO. Met een kleine groep is vervolgens gewerkt aan het invullen en afronden van de uiteindelijke aanvraag. Zelfs na afloop. Kortom, een geslaagde en open bijeenkomst met concrete resultaten.  

Zoeken

Contactpersoon

 Danielle van der Wiele
Danielle van der Wiele
Senior consultant
06-10946701
 Sandra Beugel
Sandra Beugel
Managing consultant
06-51347470

Socialize met CINOP