Nieuws

Jaren

Terugblik HO-congres meer waarde met hbo

Naam afbeelding

24 april 2018

Op 19 april 2018 nam CINOP deel aan het jaarcongres van de Vereniging van Hogescholen. Onder leiding van dagvoorzitter Sofie van den Enk kwamen in het ochtenddeel diverse sprekers aan het woord om met hun verhaal ‘Food for Thought’ te geven. 

De burgemeester Jack Mikkers nam ons mee in zijn visie op de kracht van het hbo in een bruisende stad als de gemeente 's-Hertogenbosch. Ook was er een bijdrage van filosoof Koer van Mensvoort over het Next Nature Network en hoe je op een andere manier kunt kijken naar de verrijking die onder andere de robotisering op de arbeidsmarkt kan betekenen voor de beroepen van de toekomst.

Tot slot overhandigde Thom de Graaf het 1e exemplaar van de atlas 'Onderzoek in kaart' aan minister van Engelshoven. Daarin wordt zichtbaar dat het arbeidsmarktperspectief van past afgestudeerde hbo-ers steeds beter wordt de afgelopen jaren.


Inspiratiemarkt

Na het ochtendprogramma was CINOP actief op de inspiratiemarkt met flexibilisering als centrale thema. Goed te merken dat veel onderwijsinstellingen op dit moment bezig zijn met het zoeken naar mogelijkheden om beter met de diversiteit van hun studentenpopulatie om te gaan. Zij zoeken daarbij manieren om op een haalbare en organiseerbare manier het onderwijs meer flexibel vorm te geven. Want dat het hbo een belangrijk bron is voor innovatie en groei in de sector, dat is ook weer vanuit de atlas ‘onderzoek in beeld’ bevestigd. En daar dragen wij als CINOP graag ons steentje aan bij!

Meer informatie?

Wilt u naar aanleiding van dit congres in contact met ons komen om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met info@cinop.nl.

 

 

Zoeken

Contactpersoon

 Sandra Beugel
Sandra Beugel
Managing consultant
06-51347470

Socialize met CINOP