Nieuws

Jaren

Aanstekelijk onderwijs

Naam afbeelding

27 juni 2018

CINOP is een overtuigd supporter van de Skills Talents en Skills Heroes vakwedstrijden in vmbo en mbo en de internationale uitwisseling in het Europese en mondiale netwerk van WorldSkills. Zo vindt van 26 tot en met 28 september 2018 in Budapest de EuroSkills plaats en komen van 15 tot 18 oktober vertegenwoordigers van 76 landen naar de General Assembly 2018 van WorldSkills International in Amsterdam. Een prachtig netwerk om aan bij te dragen en om van te leren!  

Wij onderschrijven het belang én het plezier van vakwedstrijden voor de ontwikkeling van alle leerlingen en studenten naar goed vakmanschap en ontwikkeling tot meesterschap in hun professionele loopbaan. Daarnaast zien wij de vakwedstrijden als een belangrijk en doeltreffend middel in de landelijke en regionale samenwerking tussen beroepsonderwijs en bedrijfsleven, met veel innovatieve potentie.

Aanpak om mee én meer te doen met vakwedstrijden

De samenwerking van CINOP en WorldSkills Netherlands komt onder meer tot uiting in de inzet van een ‘huisadviseur’. In die hoedanigheid en in samenwerking met WSNL-collega’s en partners in vmbo en mbo leverde Jos van Zwieten onlangs de publicatie ‘aanstekelijk onderwijs’ op. Hierin wordt een aanpak gepresenteerd voor breder en steviger gebruik van vakwedstrijden in het beroepsonderwijs. Tegen de achtergrond van de bestuursakkoorden in vo en mbo als basis voor de verdere kwaliteitsontwikkeling in het onderwijs biedt de inzet van vakwedstrijden als kwaliteitsinstrument verrassend veel inspiratie en voordelen!

 

Zoeken

Meer over dit onderwerp

Contactpersoon

 Jos van Zwieten
Jos van Zwieten
Managing consultant
06-10533767

Socialize met CINOP