Nieuws

Jaren

Toekenningen pilots voor mbo-certificaten

Naam afbeelding

21 juni 2018

CINOP heeft vier mbo-instellingen in de regio Zwolle: Deltion, Landstede, Groene Welle en Cibap (de Zwolse 4) ondersteund bij het indienen van aanvragen voor de pilot mbo-certificaten. Een initiatief van het SBB om de positie van werkenden en werkzoekenden op de arbeidsmarkt te versterken.

De Zwolse 4 ziet volop kansen om met pilots beter aan te kunnen sluiten bij de scholingsbehoeften in de regio. Bijvoorbeeld voor de horeca, waar veel vacatures zijn, liggen kansen voor de beroepsgerichte eenheid ‘Junior Kok’ als basisopleiding om werknemers snel inzetbaar te krijgen binnen de horeca. Deze mbo-instellingen werken op diverse terreinen met elkaar samen aan het oppakken van onderwijsvraagstukken.

De volgende vier pilots zijn door het SBB goedgekeurd:

  1. Allround Varkenshouderij (Groene Welle)
  2. Aankomend kok (Deltion)
  3. Onderhouden werkbouwkundige installaties (Deltion)
  4. Restauratieschilderen (Cibap)
  5.  

De onderwijsinstellingen gaan met deze pilots de komende periode aan de slag met het uitwerken van de certificeerbare eenheid tot een onderwijsprogramma. Dit programma zal komend schooljaar worden uitgevoerd voor een groep van werknemers uit de bedrijven in het samenwerkingsverband, zodat ze bij succesvolle afronding een mbo-certificaat kunnen krijgen.

Zoeken

Contactpersoon

 Sandra Beugel
Sandra Beugel
Managing consultant
06-51347470

Socialize met CINOP