Nieuws

Jaren

Terugblik General Assembly WorldSkills

Naam afbeelding

24 oktober 2018

Van 14 tot 20 oktober 2018 vond in Amsterdam de General Assembly van WorldSkills International plaats. Onderdeel hiervan was een internationale conferentie met deelnemers vanuit 79 landen. De conferentie werd geopend door Ingrid van Engelshoven, de Minister van OCW. CINOP was met een stand aanwezig in de Global Village alwaar de deelnemers kennismaakten met verschillende initiatieven.

We zijn enorm geïnspireerd door alle ambities om het beroepsonderwijs op de kaart te zetten tijdens de WorldSkills. We hopen dan ook dat het delen van onze expertise en best practices hieraan bijgedragen heeft.

In-depth-sessies

Tijdens de conferentie verzorgde Jos van Zwieten namens WorldSkills Netherlands een viertal in-depth-sessies, waaraan circa 50 mensen uit het WorldSkillsnetwerk en het Nederlandse beroepsonderwijs deelnamen. Tijdens de sessies werden voorlopige resultaten vanuit het project Erasmus+ ‘X-factors’ gedeeld. Het document ‘Igniting Education’, gericht op een breder gebruik van vakwedstrijden en wedstrijdopdrachten in het beroepsonderwijs werd toegelicht. Dit document is een bewerking van de brochure ‘Aanstekelijk Onderwijs’, dat in juni jl. door WorldSkills Netherlands werd gepubliceerd.

VAkKing

(Inter)nationale vakwedstrijden dragen wereldwijd bij aan de (h)erkenning van vakmanschap en waardering van studenten in het beroepsonderwijs die hun talenten in de strijd gooien. In het vierdelige programma VakKing, dat door de NRT vanaf 22 oktober rond 22.15 uur wordt uitgezonden, worden Nederlandse deelnemers gevolgd, op weg naar deelname aan de EuroSkills 2018, vorige maand in Budapest.

Zoeken

Contactpersoon

 Jos van Zwieten
Jos van Zwieten
Managing consultant
06-10533767

Socialize met CINOP