Klantcases

Leergang Kellebeek College: het grofontwerp staat!

Naam afbeelding

In 2015 is het Kellebeek College (onderdeel ROC West Brabant) een intensief traject gestart om de opleidingen te herontwerpen aan de hand van de nieuwe kwalificatiedossiers. Na een leergang  met CINOP Advies is een belangrijke mijlpaal bereikt; voor elke opleiding staat er een nieuw grofontwerp.

Om de ontwerpers te helpen met een grofontwerp, heeft het Kellebeek College de leergang ‘Van kwalificatiedossier naar onderwijsprogramma’ van de MBO Academie ingezet. Daarbij waren Sara van Kesteren, Dina Medanhodzic en Sandra Beugel (CINOP Advies) verantwoordelijk voor de training en de begeleiding.

Vertaling, verbetering en versterking
Tijdens de leergang hebben docenten niet alleen de huidige opleiding vertaald naar de nieuwe kwalificatiestructuur, ook zijn verbeteringen doorgevoerd in de (inhoudelijke) samenhang van het programma, de doorstroom en de mogelijkheden om bepaalde opleidingen breder in te zetten en/of meer gemeenschappelijk te doen. Verder is de aansluiting bij het regionale beroepenveld onder de loep genomen en wilde het Kellebeek College de leergang gebruiken om de samenwerking tussen de teams te versterken.

De leergang in een notendop
Hoe ziet zo’n leergang er in de praktijk uit? In het kort: gedurende zes maanden (met één plenaire sessie per maand), kregen meer dan 30 deelnemers diverse handvatten, tips en tricks om de herziene opleiding vorm te geven. Belangrijk is ook de inzet van de Herontwerptool; een interactief instrument om tot een uniform grofontwerp te komen, waarin ook direct feedback wordt verkregen op het al dan niet voldoen aan wettelijke- en schoolspecifieke visie en standaarden. Tijdens de leergang is in groepen gewerkt die regelmatig wisselde van samenstelling om tot nieuwe inzichten te komen.

Reacties van Kellebeek College

  • ''De leergang hebben we positief ervaren, we hebben veel bereikt''
  • ''De praktische opzet van de leergang werkte erg goed''
  • ''Door veel samen te werken tijdens de sessies, soms in gemixte groepen en soms met het eigen team, hebben we meer bereikt''
  • ''De kaartenset van MBO Academie en de praktische aanvullende opdrachten van CINOP Advies (inclusief de Herontwerptool) waren erg ondersteunend om tot een grofontwerp te komen''
  • ''We hebben nu meer een gemeenschappelijk beeld over wat IHKS is en wat wij als Kellebeek en als opleiding willen doen om deze slag te maken''

Meer weten?
Meer weten over wat wij kunnen betekenen rondom de invoering van de Herziene kwalificatiestructuur? Neem contact op met: Sara van Kesteren, Dina Medanhodzic of Sandra Beugel.

Zoeken

Contactpersoon

 Sandra Beugel
Sandra Beugel
Managing consultant
06-51347470
 Sara van Kesteren
Sara van Kesteren
Consultant
06-10232068

Socialize met CINOP