Klantcases

Scholing Onderwijslogistiek LC-docenten ROC van Amsterdam en ROC Flevoland

Naam afbeelding

Drie groepen LC-docenten van ROC van Amsterdam en ROC Flevoland hebben eind januari de module Onderwijslogistiek afgerond. Deze module maakt onderdeel uit van het post-hbo-scholingstraject dat ROC van Amsterdam en ROC Flevoland speciaal voor hun LC-docenten ontwikkeld hebben. CINOP verzorgt de module Onderwijslogistiek in dit scholingstraject.


Wat is onderwijslogistiek?

Elk jaar weer is dit een van de veel gestelde vragen aan het begin van het traject. Onderwijslogistiek is een enorm containerbegrip. In deze module helpen we docenten aan de hand van diverse modellen, onderzoeken en voorbeelden om op andere manieren te kijken naar en verbeteren van onderwijsleerprocessen. Door op verschillende manieren naar logistieke knelpunten in het onderwijs te kijken, leren docenten meerdere oplossingsrichtingen aan te dragen om zo tot een haalbaar en organiseerbaar advies te komen. 

Voorbeelden

Gedurende de module werken de deelnemers aan hun eigen praktijkcasus. Belangrijk is een logistiek knelpunt uit de eigen praktijk te gebruiken als casus voor deze module. Ook dit jaar was de thematiek van de casussen weer divers.

  • Optimaliseren van de examenorganisatie
  • Onderzoeken van mogelijkheden voor de positionering van AVO-vakken binnen het hybride leermodel
  • Roostering verbeteren
  • Modellen voor gemeenschappelijk onderwijs versterken
  • Roostering waarin studenten met vrijstellingen geen tussenuren hebben
  • Optimaal gebruik maken van examen lokalen
  • Effectief inroosteren van sportlessen en bij externe sportfaciliteiten

  

Quotes van deelgenomen docenten:

"Deze module was een meerwaarde voor mijn LC-scholing. Ik heb kritisch leren denken over hoe onderwijs wordt georganiseerd. Dat is veel complexer dan dat ik vooraf dacht."

"Door deze module moest ik nadenken over alles wat buiten mijn lessen om in een school gebeurt. Dat was wennen maar ik begrijp nu veel beter wat nodig is om een opleiding goed te organiseren."

"Ik vind het leuk dat ik oplossingen heb bedacht waarin zowel studenten, docenten als de organisatie erop vooruit gaat." 


Meer weten?

CINOP heeft deze module incompany ontwikkeld. Daarnaast verzorgen wij ook een standaardtraining Onderwijslogistiek. Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.

 

Zoeken

Contactpersoon

 Raisa van Winden
Raisa van Winden
Consultant
06-10970910
 Sandra Beugel
Sandra Beugel
Managing consultant
06-51347470
 Jeroen Kraan
Jeroen Kraan
Consultant
06-10207797

Socialize met CINOP