Lentesessie 2020 | Een leven lang ontwikkelen

09 april 2020

Provinciehuis Den Bosch

Op 9 april organiseert CINOP de jaarlijkse Lentesessie, dit keer samen met provincie Noord-Brabant. Dit jaar is het thema: Een leven lang ontwikkelen. Hoe zorgen we dat de beroepsbevolking voldoende kennis en vaardigheden heeft om bij te dragen aan de economie van vandaag en morgen? Hoe kunnen politiek, bedrijfsleven en onderwijs elkaar daarbij versterken? Kom ook en laat je inspireren door toonaangevende sprekers. Deelname is kosteloos.

 • Voor beslissers en beleidsmakers in onderwijs, bedrijfsleven en politiek
 • Provinciehuis ’s-Hertogenbosch
 • 9 april 2020 | 13.30 – 17.30 uur

Kun je er niet bij zijn en wil je wel op de hoogte blijven van nieuws over een leven lang ontwikkelen en leren met impact? Schrijf je in voor de CINOP nieuwsbrief.

Programma en sprekers

 • Opening door Martijn van Gruijthuijsen, gedeputeerde Economie & Talentontwikkeling
 • Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt Randstad

Om leven lang ontwikkelen serieus op de kaart te zetten en de arbeidsmarkt van morgen te voorzien van mensen met de juiste kennis en vaardigheden, moet het onderwijs een radicale verandering ondergaan. Onderwijs moet, zeker voor werkenden, als een echte service worden aangeboden. Zodat mensen anytime, anyplace en anywhere kunnen leren. De overheid heeft een belangrijke rol om leven lang ontwikkelen krachtig te stimuleren en te faciliteren. Hoe versnellen we dit proces?

 • Jeannet Verhoeven, founder H!VE

H!VE is een nieuw en eigenzinnig concept voor werkend en niet-werkend Nederland. Je gaat aan de slag met vaardigheden die je verder brengen in je leven en werk; 21e -eeuwse vaardigheden die je nodig hebt voor het werk van de toekomst. Niet via standaard, saaie, eenzame studies of trainingen, maar ontwikkelen als een beleving. Snel of langzaam. Digitaal of samen op unieke en verrassende locaties. Ervaar het zelf tijdens deze Lentesessie!

 • Intermezzo: dans
 • Rob Neutelings, bestuursvoorzitter Curio

Het onderwijs zet op dit moment belangrijke stappen in het kader van een leven lang ontwikkelen. Dit gaat alleen nog niet snel genoeg. Om grotere stappen te kunnen zetten, heeft het onderwijs meer ruimte nodig van overheden door aanpassing van regels en wetten. In het bedrijfsleven moet ook een mentaliteitsverandering plaatsvinden: het leren en ontwikkelen van mensen moet echt bovenaan de agenda staan. Ook als het economisch minder gaat. Intensieve samenwerking om gezamenlijk invulling te geven aan de arbeidsmarktopgaven van vandaag én van morgen vormt de sleutel tot succes. Hoe organiseren we dat om niet morgen maar al vandaag concrete resultaten te delen en succes te boeken?

 • Eric Verduyn, directeur onderwijs NCOI.

In de opgave om een leven lang ontwikkelen verder te implementeren in onze samenleving, speelt het private onderwijs een belangrijke rol. Gewend om onderwijs aan werkenden te verstrekken, lijkt het voor hen veel gemakkelijker om flexibel te werken en maatwerk te leveren aan hun klanten. Als grote speler zal NCOI ook in de toekomst een prominente rol innemen op de markt van leven lang ontwikkelen. Welke strategie hanteert NCOI daarvoor? Wat zijn daarbij de kansen en uitdagingen? Hoe kan de politiek van dienst zijn? En hoe zou NCOI het beste kunnen samenwerken met het bekostigde onderwijs? 

 • Afsluitende paneldiscussie
 • Borrel

Meer informatie?

Natalia van Luijn NLuijn@cinop.nl
Freek Grootenboer FGrootenboer@cinop.nl
Rob Koolen RKoolen@Brabant.nl