Training Online Didactiek – Online lesgeven hoe pak je dat aan?

30 september 2020 14:00 - 30 september 2020 17:30

CINOP, Stationsplein 14, ’s Hertogenbosch

Let op: inschrijven voor deze training is niet meer mogelijk. Heb je interesse om deze training te volgen op een andere datum? Neem dan contact op met trainingen@cinop.nl.

Wat is de kern van een goede online les en hoe richt je die in? Hoe zorg je voor structuur in je les? Welke werkvormen zet je in om studenten actief aan het werk te zetten? Afstandsonderwijs vraagt van docenten dat bestaand lesmateriaal moet worden omgevormd tot een online variant. Het verzorgen van een goede online les vraagt een specifieke didactische aanpak. Hoe pak je dat aan?

Wat ga je doen tijdens de training?

Tijdens de training Online Didactiek ga je in blokken aan de slag met het ontwerpen van een echte les. Tijdens kennisintermezzo’s staan we stil bij de opstart van een les (inclusief het activeren van voorkennis), de instructie/verwerving in een les, de verwerking van de lesstof en de afsluiting van de les. Samen gaan we in op wat elk onderdeel van een docent vraagt en welke digitale vormen hierin ondersteunen. Vervolgens pas je dit als docent zelf toe op een les die je (binnenkort) online gaat geven. Zo verlaat iedere deelnemer met één volledig vormgegeven les de training.

Voor wie?

Docenten uit het vo, mbo en ho (ook beschikbaar voor individuele docenten).

Wanneer?

Woensdag 30 september, 14:00 – 17:30 uur.

Waar?

CINOP, Stationsplein 14, ’s Hertogenbosch.

Kosten?

€225,- per deelnemer (incl. koffie, thee, water en fruit).

Interesse?

Schrijf je in met bovenstaande aanmeldbutton of neem contact op met Tara Schoemaker (tschoemaker@cinop.nl) voor meer informatie. Let op: je kunt je inschrijven tot 21 september 2020.

Ook interessant voor jou?

Naast deze training Online Didactiek bieden we een ruim aanbod (maatwerk)trainingen aan met diverse thema’s. Alle trainingen kunnen zowel op locatie als ook online gevolgd worden. Bijvoorbeeld:

  • FlexScan-training – Bouwen aan wendbaar en toekomstbestendig onderwijs.
  • Formuleren van leeruitkomsten – Het gebruik van leeruitkomsten biedt kansen voor modern en toekomstgericht onderwijs. Ook helpt het in het vergelijken van kwalificaties in een (inter)nationale context (NLQF/EQF) en bij de flexibilisering en leerwegonafhankelijke beoordeling.
  • Regionaal samenwerken – Samen met collega’s uit het werkveld ga je aan de slag om de (loopbaan)begeleiding van jongeren te versterken.

Ben je op zoek naar een andere training? Neem dan contact op met trainingen@cinop.nl. We verzorgen graag een training op maat!

Neem gerust contact op voor meer informatie

Gerelateerde artikelen