Basisvaardigheden – onderwijsaanbieders

  • Wil je meer deelnemers voor jouw cursusaanbod bereiken?
  • Wil je jouw doelgroep bewust maken van de mogelijkheden om zich te ontwikkelen op het gebied van taal, rekenen en digitale vaardigheden?
  • Wil je weten welke impact je maakt met jouw cursusaanbod?

Veel mensen met lage basisvaardigheden hebben zogenoemde ‘coping strategieën’ ontwikkeld. Dit zijn strategieën waarmee je de problemen die bij lage basisvaardigheden komen kijken, kunt omzeilen. Zo kunnen ze ondanks hun beperkte basisvaardigheden hun werk toch goed uitvoeren. Zij zijn zich dan ook niet altijd bewust van de mogelijkheden wanneer zij hun laaggeletterdheid en lage reken- en digitale vaardigheden zouden aanpakken.

Dit maakt het des te moeilijker om deze doelgroep te vinden en te stimuleren om te werken aan betere basisvaardigheden.

Wij kunnen je hierbij helpen

Samen brengen we jouw doelgroep in kaart. Zodat je weet wie je wilt bereiken en hoe je hen kunt bereiken. Hiervoor maken we onder andere gebruik van bestaande profielen uit KLASSE!.

Wij adviseren over mogelijke benaderingswijzen en werken laagdrempelige activiteiten uit om belangstelling voor jouw cursussen te verkennen. Wij helpen bij de werving voor jouw cursussen en denken graag mee over eventueel vervolgaanbod voor de deelnemers, op basis van hun leerbehoeften. Om er achter te komen welke impact je met jouw cursus maakt, monitoren wij de trajecten en de behaalde resultaten en adviseren wij over een vervolgaanpak.

Samen aan de slag!

Benieuwd hoe we samen laaggeletterden en mensen met lage reken- en digitale vaardigheden kunnen bereiken met jouw cursusaanbod? Neem contact met ons op!

Andere mogelijk relevante documenten:

Gerelateerde artikelen

Gemeente Haarlem zet Virtual Reality in bij aanpak laaggeletterdheid

Basisvaardigheden: ons aanbod voor werkgevers, gemeenten en onderwijs

Hoe scholen we effectief 120 miljoen mensen om/bij? (binnen drie jaar)