Onderwijsinstellingen opgelet!

Op zoek naar een (aanvullend) studieproject of stage voor je studenten?

IMCoach
IMCoach

30 september 2019

Laat je studenten deelnemen aan IMCoach. Met werkervaring en een officieel Europass Certificaat voor Vrijwilligers maken zij meer kans op de arbeidsmarkt. Meld je als onderwijsinstelling aan bij IMCweekendschool voor het project IMCoach. Het maatschappelijk diensttijdprogramma MDT is een initiatief van het ministerie van Volksgezondheid waarmee jongeren vrijwilligerswerk doen voor andere jongeren.

Win-win

Met het maatschappelijk diensttijdprogramma MDT doen jongeren vrijwilligerswerk voor andere jongeren. Zo ontdekken ze wat bij hen past en kunnen ze iets ‘terugdoen’ voor de maatschappij.

Als ‘IMCoach’ kunnen zij aan de slag op verschillende locaties in heel Nederland. In een regio naar keuze kunnen zij leerlingen van de weekendschool begeleiden en coachen, zowel in groepjes als individueel. Hiermee ontwikkelen ze verschillende competenties en zijn tegelijkertijd een rolmodel voor de leerlingen. Aan het einde van het project ontvangen de jongeren een Europass Certificaat voor Vrijwilligerswerk, als mooie aanvulling voor een CV. Voor studenten is het al helemaal win-win als zij óók studiepunten kunnen ontvangen van de onderwijsinstelling voor hun inzet als IMCoach.

Voor wie

Het project is voor onderwijsinstellingen (hoger onderwijs, mbo of VO) en bedoeld voor jongeren tussen de 14-27 jaar.

Neem contact met ons op

CINOP komt graag in gesprek met onderwijsinstellingen om te bespreken in hoeverre IMCoach passend is voor studenten binnen de opleiding. Wellicht zijn er mogelijkheden om IMCoach aan te bieden als invulling op een studieproject of stage? Of zijn er andere initiatieven binnen de opleiding waarbij het aanbod van IMCoach naadloos aansluit? Wij horen het graag en staan ervoor open om langs te komen / te bellen om de mogelijkheden voor een samenwerking te onderzoeken. Daarnaast zijn er voor promotie binnen de onderwijsinstelling flyers en posters beschikbaar. Wij verzorgen op verzoek een korte presentatie voor geïnteresseerde jongeren. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn sturen we ze je graag op! Heb je interesse, laat het dan weten via onderstaande button:

Neem voor meer informatie contact op

Gerelateerde artikelen

Internationalisering in het mbo

Internationalisering in het mbo wordt volwassen

Start werving nieuwe ‘IMCoaches’ maatschappelijke diensttijd