Start werving nieuwe ‘IMCoaches’ maatschappelijke diensttijd

Uitreiking van de IMCoach certificaten
Uitreiking van de IMCoach certificaten

09 september 2019

Afgelopen zaterdag hebben 55 trotse jongeren als eerste een Europass certificaat ontvangen voor hun inzet als IMCoach. Ruim zes maanden hebben zij zich vrijwillig ingezet voor leerlingen op de weekendschool. Bij de weekendschool leren kinderen van 10-14 jaar, op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is, alles over de wereld van beroepen.

Van huiswerkbegeleiding tot gastlessen

De ImCoaches hebben bijvoorbeeld huiswerkclubs begeleid,  CITO-trainingen georganiseerd of gastlessen gegeven over hun hobby of talent. In het Academiegebouw in Utrecht werden zij in het zonnetje gezet door onder andere Erik Gerritsen, Secretaris-Generaal van het ministerie van VWS.

Voorbereiding en doorontwikkeling door CINOP

Het programma en het eindcertificaat voor de jonge IMCoaches zijn voorbereid en worden verder ontwikkeld door CINOP, samen met IMC Weekendschool en de jongeren zelf. Meer weten over de werving van nieuwe coaches en de Stichting IMC Weekendschool? Bekijk het persbericht op de website van IMC weekendschool.

Op dit moment werkt CINOP (Euroguidance Nederland) samen met het Europass consortium aan de herziening van EUROPASS, voor een betere toegankelijkheid en meer inclusie.

Meer weten over de begeleiding door CINOP of het Europass certificaat? Mail naar Linda Schlundt Bodien of bekijk de website van Europass.

Neem contact op voor meer informatie

Gerelateerde artikelen

Internationalisering in het mbo

Internationalisering in het mbo wordt volwassen

Onderwijsinstellingen opgelet! Op zoek naar een (aanvullend) studieproject of stage voor je studenten?