Versneld bij- en omscholen tijdens en na de coronacrisis – hoe doe je dit?

26 mei 2020

Tijdens de persconferentie op 20 mei over het tweede economisch steunpakket van de coronacrisis deed minister Koolmees uitdrukkelijk een oproep voor bij- en omscholing. Hij verwees daarbij naar bestaande voorzieningen zoals de SLIM-regeling. Werkgevers die een aanvraag voor NOW 2.0 doen, worden verplicht werknemers te stimuleren om aan bij- en omscholing te gaan doen.

Daarnaast komt het kabinet vanaf 1 juli met het speciale programma ‘Nederland leert door’, om mensen om te scholen en van werk naar werk te brengen. Mensen die door de coronacrisis hun baan verliezen kunnen wellicht door bij- en omscholing aan de slag in sectoren waar grote tekorten zijn. Denk bijvoorbeeld aan zorg, techniek en onderwijs.

Stappen versneld bij- en omscholen

Het is belangrijk om te zorgen voor de juiste inhoud, structuur en kwaliteit van bij- en omscholingstrajecten. Hoe doe je dit? Hoe weet je of iemand door een opleiding voldoet aan de eisen die voor het beroep gelden? En wat is de waarde van deze trajecten voor de inzetbaarheid van nieuwe vakkrachten? Bekijk de animatie en download het document ‘Versneld bij- en omscholen’ en lees welke opties hierin mogelijk zijn.

Wij helpen graag

CINOP heeft ruime ervaring met om- en bijscholingstrajecten in verschillende branches en sectoren, en bij ROC’s en hogescholen. We werken hierbij samen met onderwijs en vertegenwoordigers van de arbeidsmarkt om zo te komen tot het beste resultaat. Meer weten over de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.