Flexibel onderwijs gaat verder dan persoonlijke dienstverlening

26 februari 2019
Artikel Science Guide door Fokke Aukema (Politieacademie), Huub Dekkers (CINOP), Henk Hagoort (Windesheim), Dick Sweitser (Saxion) en Hans Dekker (CINOP).
Om een leven lang ontwikkelen mogelijk te maken is flexibiliteit vanuit de opleiding geboden. Maar hoe zorg je ervoor dat de grens tussen dienstbaar en dienstverlenend beschermd blijft? De student als partner, en niet als consument.We sloten onze vorige bijdrage af met de conclusie dat succesvolle flexibilisering binnen een hogeschool begint met het gesprek met docenten over wat goed onderwijs betekent voor hun studenten. Omdat daarmee helder wordt wat dat flexibele onderwijs voor de docentrol betekent. Maar wat is dan aantrekkelijk onderwijs voor de student? En hoe kom je daar achter; welke benadering van de student vraagt dat? Mede gebaseerd op onderzoek dat binnenkort verschijnt, presenteren we hier een model voor flexibel onderwijs waarbij de student zowel klant, als partner is.
Neem contact op voor meer informatie
Huub Dekkers
Algemeen
Huub is een gedreven en ervaren (onderwijs) bestuurder. Hij is verantwoordelijk geweest voor diverse succesvolle verandertrajecten, altijd van visie tot en met executie. Daarnaast heeft hij onderzoeks- en advieservaring opgedaan in binnen- en buitenland, op het gebied van onderwijs, de toekomstige arbeidsmarkt en de kracht van de regio.
Hans Dekker
Flexibilisering
Hans is een zeer ervaren managing consultant in het onderwijs en project-/programmamanager gericht op beroepsonderwijs dat studenten uitdaagt en mede verantwoordelijkheid geeft. In het bijzonder is Hans gericht op flexibilisering van onderwijs: aansluitend bij het werkveld én de student. In zijn projecten slaagt hij erin om alle partijen tot een productieve samenwerking te brengen. Dat kan gericht zijn op visie- of beleidsontwikkeling, ontwerp van opleidingsroutes en (schoolbrede) implementatietrajecten.